Citroën introduceert: de C5 X 12 Apr, 2021

Het nieuwste vlaggenschip

Citroën introduceert: de C5 X
De nieuwe Citroën C5 X: de elegantie van een sedan, de dynamiek van een stationwagon en de robuustheid van een SUV. De marktintroductie van de C5 X vindt plaats in de tweede helft van 2021.

De nieuwe Citroën C5 X is de meest geavanceerde interpretatie van de Citroën-filosofie, inclusief unieke comfortfeatures, een uitgesproken styling en toptechnologie zoals een 12-inch HD-touchscreen. De C5 X overtreft daarmee alle verwachtingen in deze klasse. 

Extra comfortabel

Het nieuwe model is als eerste leverbaar met de geheel nieuwe Citroën Advanced Comfort-actieve vering. Hierdoor wordt reizen nóg comfortabeler en zo nodigt de C5 X uit tot lange reizen. Daarnaast biedt het lounge-achtige interieur volop comfort dankzij nieuw ontwikkelde Advanced Comfort-stoelen en maximaal gebruiksgemak dankzij een sterk ruimte-aanbod, vooral op de tweede zitrij. De inhoud van de bagageruimte van 545 liter spreekt vooral stationwagonklanten aan, terwijl de hogere zitpositie, grotere bodemvrijheid en stoere uitstraling perfect aansluiten op de behoeften van SUV-kopers. 

Geavanceerde technologie

De C5 X krijgt als eerste Citroën een compleet nieuwe infotainmentinterface, waarbij de nadruk ligt op connectiviteit. Daarnaast zullen verschillende rijhulpsystemen de mentale belasting van de bestuurder verminderen, zoals Highway Driver Assist. Het Head-Up display is vergroot. Dit grootschalig full-colour head-updisplay projecteert relevante informatie over snelheid, telefoongesprekken en navigatie in de voorruit, recht in het blikveld van de bestuurder.

Motoren

De Citroën C5 X wordt leverbaar met keuze uit een benzinemotor en een plug-in hybride. De C5 X Plug-in Hybrid heeft een systeemvermogen van 225 pk en kan een afstand van meer dan 50 kilometer (WLTP) volledigelektrisch en dus emissievrij rijden met een topsnelheid van 135 km/u. Opladen kan thuis, op het werk of bij een openbaar oplaadpunt. Dankzij de benzinemotor is de C5 X Plug-in Hybrid ook geschikt om verre reizen te maken zonder tussentijds te hoeven stoppen.