Tijd voor een bandenwissel! 17 Mar, 2021

Tijd voor een bandenwissel!

Tijd voor een bandenwissel!
De lente komt er aan en dat betekent: oplopende temperaturen. Heerlijk! Maar is jouw auto er wel klaar voor? Winterbanden zijn niet geschikt voor warmer weer, lees hier de 4 voordelen van een zomerband.

Een band is toch een band? Maar het is een misverstand dat er geen verschillen zijn tussen de banden. Zo zijn er niet alleen verschillen tussen kwaliteit en comfort van verschillende banden, maar ook tussen zomer- en winterbanden. Bij temperaturen vanaf 7°C is het veiliger om op zomerbanden te rijden. Waarom? 4 redenen:

1. Meer grip op het wegdek

Dit komt door het lage profiel van zomerbanden. Als het in het voorjaar of de zomer geregend heeft en je op een nat wegdek rijdt, dan zorgen de groeve in het profiel van de zomerbanden ervoor dat het water op een efficiente manier wordt weggeloodst. Dat maakt dat zomerbanden gevaarlijke situaties zoals slippartijen en hydroplanning voorkomen!

2. Een kortere remweg

Een kortere remweg is natuurlijk het resultaat van meer grip op het wegdek!

3. Minder slijtage

Het rubber van een zomerband is minder elastisch dan dat van een winterband. Er is namelijk minder rolweerstand en dus gaan je banden langer mee. Dat is fijn voor je portemonnee. 

4. Minder geluidsproductie

Gezien er minder rolweerstand is, wordt er ook minder geluid geproduceerd. Dit resulteert in aanzienlijke toename van jouw rijcomfort.

 

Maak HIER een afspraak voor jouw bandenwissel!