Subsidie tot 5.000 euro bij aanschaf op een elektrische bestelauto 10 Feb, 2021

Subsidie tot 5.000 euro bij aanschaf op een elektrische bestelauto
Ben jij een ondernemer en sta je op het punt een nieuwe bedrijfswagen te kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Nederlandse ondernemers kunnen tot eind 2025 gebruik maken van een subsidiepot van in totaal 185 miljoen euro.

Ondernemers kunnen vanaf 15 maart  een subsidie tot 5 duizend euro aanvragen voor de aankoop of lease van een elektrische bedrijfswagen. Vanaf 2025 worden er zero emissiezones ingesteld waar geen vrachtwagens en bestelbusjes zijn toegestaan die uitlaatgassen uitstoten. Het kabinet komt ondernemers tegemoet met de subsidie om de aanschaf van een schone bestelbus aantrekkelijker te maken. Dat maakt het ministerie van IenW bekend.

De subsidieregeling loopt tot eind 2025, zoals afgesproken in het klimaatakkoord, waarbij er in totaal 185 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Het beschikbare budget voor 2021 is 22 miljoen euro, waarna het subsidiepotje jaarlijks oploopt. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de bestelbus een actieradius hebben van minimaal 100 kilometer. Per bedrijf is er een maximum van het aantal bestelwagens waarvoor de subsidie aangevraagd kan worden. Het subsidiebedrag is 10 procent van de nieuwprijs van de auto, met een maximum van 5.000 euro. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een fiscaal voordeel, zoals de milieu-investeringsaftrek. 

Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) is het effect van de subsidieregeling tweeledig. “Met dit steuntje in de rug slaan we twee vliegen in een klap. Het is goed voor de schone lucht in onze steden, en het ondersteunt ondernemers bij de overstap naar een elektrische bestelbus. Zo’n bus is duurder in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.” Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging, is blij met de subsidie omdat het volgens hem essentieel is dat het goederenvervoer overgaat op zero-emissie. 

Benieuwd of je voldoet aan de voorwaarden? Klik dan hier voor de specifieke voorwaarden. Wij hebben alvast de perfecte elektrische bedrijfswagen voor je:  

Ontdek de volledig elektrische Ë-Jumpy